След двегодишно прекъсване поради пандемията от Covid-19 множество жители игости на Мездра се събраха в

...
След двегодишно прекъсване поради пандемията от Covid-19 множество жители игости на Мездра се събраха в
Коментари Харесай

Множество жители и гости на Мездра посрещнаха Новата година на градския площад 

След двегодишно спиране заради пандемията от Covid-19 множество жители игости на Мездра се събраха в новогодишната нощ на градския площад „ България “, с цел да посрещнат дружно настъпването на 2023 г. За празничното въодушевление на присъстващите се погрижиНоваченската духова музика с началник отецВасил Николов и музикалният озвучител Филип Филипов. 

Броени минути преди тържествения дванайсети час одобрение към поданството насочи кметът на община Мездра Иван Аспарухов. 

„ Уважаеми поданици и посетители на нашия град, 

сподели Аспарухов, благодаря ви, че отново сме дружно на площад „ България “ – площада, който постоянно ни е събирал за положително, за да се веселим, площада, на който към този момент десетки години посрещаме Новата година!

Нека да изпратим остарялата година с признателност! Защото тя ни научи на доста неща. Научи ни, че към момента по земята се случва да се лее братска кръв… Научи ни, че би трябвало да преодоляваме дружно една тежка пандемия, поради която две години нямахме опция да се събираме заедно… 

Но това ни направи по-добри, направи ни по-съпричастни и направи по този начин, че да обърнем повече внимание на хората в потребност. 

Сигурно има защо да благодарим на тази година, има и защо да й се сърдим. По-важното обаче е, че постоянно би трябвало да преодоляваме компликациите, а това може да стане само по един метод: когато си оказваме помощ, когато усещаме рамото на другия до нас. 

Скъпи другари,

доста фамилии през миналата година се разделиха с близки, добри и хубави хора… Но пък и доста фамилии се снабдиха с деца, снабдиха се с внуци. Затова дано да благодарим на 2022 година! Нека да й благодарим, че сме тук, че честваме дружно! 

И в този момент, когато посрещаме Новата година, дано да си пожелаем, че това, което научихме през предходната година, ще бъде пътят, който ще ни докара до по-добър живот за всички! Нека да се научим, че когато не се разделяме, когато сме единни можем да преодоляваме всяка компликация! 

Благодаря ви за доверието, което съхранихме сред нас! Нека да си пожелаем през 2023 година да има повече добрина, повече топлота сред хората и повече взаимопомощ! Бъдете живи и здрави! Да си пожелаем една щастлива, берекетна, радостна година! На добър час! “ 

По традиция в среднощ прозвуча националният химн на Република България, след което на площада се подвигнаха неизчислим брой тостове и се извиха кръшни хора. Ликуващото голям брой се почерпи с вино и баница, обезпечени от Община Мездра. Всенародното забавление окръгли обилна заря, която озари небето над града. 

Така – с вяра за здраве, мир и благоденствие, жителите и гостите на Мездравлязоха в 23-ата година на XXI век.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР